'KAA Gent zoekt nieuwe middenvelder en komt opnieuw uit bij Fiorentina'

'KAA Gent zoekt nieuwe middenvelder en komt opnieuw uit bij Fiorentina'

25-12-2019 17:43 Laatste update: 17:50

KAA Gent staat momenteel op de derde plaats in de Jupiler Pro League. De Buffalo's lijken één van de uitdagers te worden van Club Brugge en wil zich daarom tijdens de wintermercato wapenen voor de titelstrijd.

Michel Louwagie lijkt daarbij vooral op zoek naar een nieuwe middenvelder, want daar is de spoeling redelijk dun in de selectie van Jess Thorup. De Buffalo's hebben volgens Foot Mercato hun oog laten vallen op Bryan Dabo, een 27-jarige Burkinees die momenteel onder contract ligt bij Fiorentina.

Vorig seizoen speelde Dabo nog 23 competitiewedstrijden voor de La Viola (1 goal, 1 assist), maar dit seizoen is hij helemaal uit de gratie gevallen. Dabo -die voordien aan de slag was bij Montpellier, Blackburn en Saint Etienne- zat nog geen enkele keer in de kern van coach Vincenzo Montella. 

Gent zou de verdedigend ingestelde middenvelder voor de rest huren met een aankoopoptie, maar krijgt wel concurrentie van SPAL, Trabzonspor, Dijon en Toulouse. Vorige zomer plukten de Buffalo's Nicky Beloko al weg bij Fiorentina, maar hij speelde nog geen minuut in de Ghelamco Arena.