De Vries hoopt toch op transfers Lokeren: “We gaan dit rechtzetten”

De Vries hoopt toch op transfers Lokeren: “We gaan dit rechtzetten”

21-12-2019 10:15
1

Sporting Lokeren kreeg door de Licentiecommissie van de KBVB een transferverbod opgelegd wegens achterstallige betalingen. Tegenover Sporza reageert voorzitter Louis De Vries op de situatie.

“We wisten dat het er zat aan te komen”, begint De Vries. “Er ontbraken een aantal zaken bij ons en daar was men van op de hoogte. Ik had gevraagd of we tot 16u vandaag tijd zouden krijgen, maar ze besloten dat niet te doen. Helaas, want ik kom namelijk net uit de bank om alle betalingen die nog hangende waren te voltooien.”

Alles is u dus betaald door Lokeren. “Ik kan u nu met de hand op het hart verzekeren: alles is betaald. Door wat administratieve fouten waren we te laat met bepaalde dingen. Het geld was er wel, maar alles administratief in orde krijgen kostte veel tijd.”

“Daarom hebben ze deze ochtend met recht en reden die beslissing genomen, maar wij gaan die nu wel heel snel trachten recht te zetten”, gaat De Vries verder. “We hopen dat we op 10 januari alle activiteiten kunnen hervatten en we een opheffing krijgen van dat verbod.”

Al bezig met dossiers
Lokeren was al bezig met enkele transfers. “We waren zelfs vandaag nog volop bezig met enkele transferdossiers. Al vreesden we wel dat er een sanctie zou komen, we konden niet voorzien dat we dit vandaag zouden meemaken. Ik hoop dat de opschorting van heel korte duur zal zijn, zodat we snel terug de markt op kunnen.”