Géén transfer bij Anderlecht door blessure: “Nu is het koffiedik kijken”

Géén transfer bij Anderlecht door blessure: “Nu is het koffiedik kijken”

20-12-2019 09:44
2

Pieter Gerkens kan een transfer bij RSC Anderlecht momenteel vergeten. De middenvelder is nog tot eind februari out met een voetblessure.

Vader André Gerkens laat zich tegenover Het Belang van Limburg uit over de situatie van zijn zoon. “Juist op het moment dat Vercauteren bij de ploeg kwam en hij zich opnieuw kon bewijzen, ging het mis. Hij had een ontsteking onder zijn voet, die geopereerd moest worden om de spanning weg te nemen. Op training is die spontaan gescheurd.”

Door zijn blessure is er van een winterse transfer voorlopig géén sprake. “Simpelweg omdat hij nog even buiten strijd is. Mocht zijn situatie niet veranderen, gaan we misschien kijken of er opportuniteiten zijn. Maar dat is nu nog koffiedik kijken.” Gerkens ligt nog tot 2021 onder contract bij Anderlecht.

Zulte Waregem werd even genoemd. “Maar van een transfer was geen sprake. Pieter heeft toen een gesprek gehad met Kompany. Hij was in de pikorde gegroeid. Hij heeft in het begin ook veel gespeeld. Kompany gaf aan Pieter graag bij de kern te houden als vaste invaller. Het is een polyvalente speler. Elke positie had wel een titularis, maar Pieter kan bijna overal spelen.”