Trekt Clement na Club Brugge richting het buitenland? Hij heeft de kwaliteiten

Trekt Clement na Club Brugge richting het buitenland? "Hij heeft de kwaliteiten"

17-12-2019 07:17
4

Philippe Clement mocht eerder deze week voor het tweede jaar op rij de Trofee Raymond Goethals in ontvangst nemen. Een mooie prijs voor Clement, die maar blijft overtuigen als trainer. Stopt het ook bij Club Brugge of gaat Clement nog hoger eindigen?

Club-icoon Jan Ceulemans is alvast onder de indruk van Clement. "Zijn parcours van Beveren over Genk naar Club telt alleen maar successen", reageerde Caje bij Sporza. "Hij heeft het heel slim bekeken om niet van de ene dag op de andere meteen hoofdtrainer te worden. Hij is stilaan gegroeid tot hij een kans kreeg. Er is goed over nagedacht. Voor zijn parcours kun je alleen maar chapeau zeggen."

Ceulemans weet ook waarom Clement het zo goed doet. "Ik ken hem een beetje, maar niet zo goed als trainer. Ik denk dat hij heel goed ligt in de groep en met iedereen op zijn niveau probeert overeen te komen, wat niet zo simpel is als trainer. Maar ik heb de indruk dat hij daar wel in slaagt. Dat is ongelofelijk belangrijk als trainer: als je groep achter je staat, dan kun je ver komen."

Zal Clement dan ooit richting het buitenland trekken? "Dat zou kunnen, maar hij moet nu nog een beetje bevestigen. Hij heeft de kwaliteiten om het hogerop te kunnen, in het buitenland dan. Maar het is dan de vraag wanneer en bij welke ploeg. Die vragen kan alleen hij beantwoorden", besluit Ceulemans.