Devroe stond nooit achter komst Sanneh: Hadden Bornauw en Delcroix nog

Devroe stond nooit achter komst Sanneh: "Hadden Bornauw en Delcroix nog"

30-11-2019 23:02
4

Luc Devroe kreeg tijdens zijn periode bij Anderlecht heel wat kritiek over enkele miscasts. Eén van die miscasts was Bubacarr Sanneh, die voor een grote som in huis werd gehaald. Devroe was echter nooit een gigantische fan.

Volgens hem was het vooral Coucke die aandrong op de komst van Sanneh. Samen met Antonio Milic en Knowledge Musona. "Met Sanneh erbij, zijn dat drie transfers die er kwamen door de voorzitter (Marc Coucke, nvdr.)", zegt hij bij Sudpresse.

"Mochten Milic en Musona niet gekomen zijn van KV Oostende, dan was het anders geweest. Veel nieuwkomers kwamen bij Anderlecht door de voorzitter. Maar toch, we spreken wel over spelers met kwaliteiten. Om te zeggen dat ze waardeloos zijn, dat is een brug te ver. En voor Sanneh was er groen licht, maar zeker niet voor die prijs. Er waren andere opties," geeft Devroe aan.

Jonkies
De voormalig technisch directeur leek de voorkeur te geven aan de jonkies van Anderlecht. "We startten het seizoen met 12 op 12 en ze zeiden me dat er nog twee centrale verdedigers nodig hadden, terwijl we nog Bornauw en Delcroix hadden."

"Het was niet noodzakelijk om nog te investeren op het eind van de transfermarkt. We moesten verder gaan met de groep die er stond, en duidelijk maken dat we willen spelen met jonge gasten", aldus Devroe.