Leermoment voor Club Brugge: “Op gebied van kwaliteit onder het niveau”

Leermoment voor Club Brugge: “Op gebied van kwaliteit onder het niveau”

27-11-2019 14:44
12

Club Brugge speelde in extremis 1-1 gelijk op het veld van Galatasaray. Volgens Sporza-commentator Tom Boudeweel is de Champions League-wedstrijd een leermoment voor Blauw-Zwart.

Club Brugge speelde het spel met Galatasaray. "Club viel in de val door zich te frustreren in het anti-voetbal van Galatasaray. Alle middelen waren goed: fouten, schwalbes, tijd rekken, discussies starten, etc. Club verzonk bijna in de frustratie. Blauw-zwart mag al bij al blij zijn met dit, weliswaar, verdiende punt."

"Vooral in de tweede helft vergat Club te voetballen”, gaat Boudeweel verder. “Het was de bedoeling met Openda om de ruimte in de rug van de defensie te zoeken, maar door de snelle goal zakten de Turken diep in. Er was amper ruimte, ook niet op de flanken. De opbouw bij Brugge duurde te lang. Als Club er dan toch eens uit kwam, waren de voorzetten te matig."

Het niveau was niet goed. "Spanning was er zeker,  maar op gebied van kwaliteit lag deze match onder het niveau dat Club voorts dit seizoen al heeft gehaald. Dennis en Diatta raakten niet over hun man heen, Vanaken kon niet dirigeren en Openda en Okereke lieten zich te makkelijk wegzetten. Dit was voor velen een leermoment."