Anderlecht last last-minutetraining af, tot grote onvrede van bejaarde fans

Anderlecht last last-minutetraining af, tot grote onvrede van bejaarde fans

08-11-2019 17:02 Laatste update: 17:16
15

RSC Anderlecht neemt het vrijdagavond op tegen Zulte Waregem. Om zich daarop voor te bereiden had paars-wit aanvankelijk nog een korte lastminutetraining gepland op het veld van KRC Bissegem. De derdeprovincialer opende er zelfs de kantine voor, maar kreeg geen Anderlecht te zien. Tot grote onvrede van verschillende fans.

Zo'n dertig fans stonden de spelersbus van Anderlecht op te wachten, maar die kwam niet opdagen. Twee uur na hun voorziene aanwezigheid kreeg men bij KRC Bissegem het bericht dat Anderlecht niet zou opdagen. De club was namelijk niet tevreden dat de planning van de training was uitgelekt op Facebook.

"We hebben op de laatste knip geannuleerd", bevestigde trainer Franky Vercauteren bij Het Laatste Nieuws. Niet naar de zin van de aanwezige fans, waaronder veel bejaarden uit een naburig rusthuis. "We zijn hier speciaal vroeger voor opgestaan en hebben speciaal vroeger ontbeten om hier te kunnen zijn", gaf een teleurgesteelde Etienne Guillemyn (89) aan.

"Ik word niet graag gefopt", gaf een misnoegde Guillemyn aan. "We wachtten in de kantine geduldig op de spelers om vervolgens te horen dat ze niet komen. Dju! Ah, het is toch niet meer het Anderlecht van vroeger. Dat ze maar opletten vanavond. Of ze gaan verliezen in en tegen Zulte Waregem. Ze schieten tekort bij Anderlecht", klonk het boos.