Vrancken ziet KV Mechelen ten onder gaan: Dat was hét kantelmoment in de match

Vrancken ziet KV Mechelen ten onder gaan: "Dat was hét kantelmoment in de match"

31-10-2019 12:26
1

KV Mechelen leed woensdagavond een verrassende nederlaag. Thuis tegen Sint-Truiden kwam het nochtans 1-0 voor, maar uiteindelijk gingen de Antwerpenaren met 1-2 de boot in. Wouter Vrancken zag een wedstrijd met twee gezichten van zijn elftal.

Een groot deel van de partij had KV Mechelen stevig in handen. Op het uur buffelde Sheldon Bateau zelfs de 2-0 binnen, maar die treffer werd geannuleerd wegens nipt buitenspel. "Dat was hét kantelmoment in de wedstrijd", beseft Vrancken bij Het Laatste Nieuws. "Als die goal telt, geven we een mentale tik aan de tegenstander. En als je het zelf niet afmaakt, krijg je uiteindelijk het deksel op de neus."

"De afgekeurde goal van Bateau was een domper, maar dat wil niet zeggen dat je je taken moet laten vallen. Op een stilstaande fase losten mijn spelers hun tegenstander en kwam STVV weer in de wedstrijd. Tot minuut 75 hadden we alles onder controle. Maar het laatste kwartier was gewoon te weinig", geeft Vrancken eerlijk toe.

De goede flow van Malinwa kreeg zo een stevige knauw. KV staat wel nog steeds op drie in de rangschikking, maar kan straks KAA Gent over zich heen krijgen. Bovendien sluipen concurrenten als Royal Antwerp FC, Sporting Charleroi en KRC Genk wat dichterbij. "Maar als je Play-Off 1 wil spelen, moet je deze wedstrijden winnen", tempert Onur Kaya de verwachtingen.