Club Brugge morst met kansen tegen Zulte Waregem, maar wint uiteindelijk toch

30-10-2019 22:20 Laatste update: 22:30
11

Club Brugge heeft woensdagavond een overwinning geboekt op het veld van Zulte Waregem. De troepen van Philippe Clement wonnen met 0-2 dankzij goals van Okereke en Diagne.

We kregen een lange studieronde aan de Gaverbeek. Club Brugge had het overwicht, maar kon zijn aanvallers niet in stelling brengen. Pas halfweg de eerste helft -en bij de eerste échte dreiging- kwam Club Brugge op voorsprong. Vormer pakte uit met zijn negende assist van het seizoen, Okereke opende de score met zijn zesde goal.

Zulte Waregem had in de eerste helft moeite om in de zestien van Club te geraken en mocht van geluk spreken dat er slechts 0-1 op het scorebord stond aan de rust. Diatta en Okereke (twee keer) vertikten echter om de score uit te diepen. Dat kon Blauw-Zwart zuur opbreken, want vlak na de rust maakte Bruno de gelijkmaker. De spits stond echter nipt buitenspel, waardoor het 0-1 bleef.

Het was wel een signaal dat Essevee beter voor de dag ging komen in de tweede helft. Onder impuls van de sterk ingevallen Zarandia nam de thuisploeg de bovenhand, maar echte kansen vielen er amper te noteren en gaandeweg herstelde Club het evenwicht. Schrijvers - die Okereke kwam aflossen- mikte met zijn linker naar de verste hoek, maar zijn poging zoefde net naast.

Aan de overkant moest Mignolet één keer ingrijpen. Hij behoedde Club voor de gelijkmaker met een geweldige redding op een poging van Larin. Het was de echter  laatste tegenstoot van Zulte Waregem. Club kreeg in de slotfase kans na kans, maar invaller Diagne vertikte de wedstrijd te beslissen. Pas in de toegevoegde tijd kon de aanvaller een nieuwe assist van Vormer verzilveren en de 0-2 op het scorebord zetten.

Dankzij deze overwinning blijft Blauw-Zwart stevig aan de leiding in de Jupiler Pro League met 27 punten uit elf wedstrijden. Eerste achtervolger Standard heeft drie punten minder en één match meer gespeeld. Zulte Waregem blijft hangen in de middenmoot met negentien punten uit twaalf matchen.