Studie ondersteunt believers van BeNeLiga: 'Financiële en sportieve vooruitgang'

Studie ondersteunt believers van BeNeLiga: 'Financiële en sportieve vooruitgang'

25-10-2019 18:38 Laatste update: 18:53
6

De Belgische en Nederlandse voetbalbond zijn in gesprek om een BeNeLiga op te richten. Daar wordt nu al jaren over gesproken, maar de laatste weken is dat idee in een stroomversnelling geraakt. Volgens een recente studie zullen de topclubs uit de Lage Landen profiteren van een samenvoeging van de competities.

In een officieel bericht had de KBVB al laten weten dat het onderzoek positief heeft uitgepakt. Het Laatste Nieuws weet dat dat onderzoek heeft aangetoond dat de Belgische en Nederlandse topclubs zowel op financieel als op sportief vlak vooruitgang zullen boeken bij een toekomstige BeNeLiga.

De instanties uit beide landen kijken vooral met enige angst uit naar de Europese topclubs. Die zijn al enige tijd in discussie om een zogenaamde 'Super League' op te richten. Daarin zouden zestien van de grootste Europese clubs samen strijden in een soort van gesloten circuit. Belgische en Nederlandse clubs voelen zich zo buitengesloten, valt tussen de lijnen te lezen op de website van de KNVB.

'De ambitie om aan te sluiten bij de top vijf in Europa is ook ingegeven door de veranderingen die momenteel op Europees niveau worden besproken, met het risico dat het speelveld verwatert tot een mix van grote en kleine competities, waarin de middenmoot verdwijnt', staat er.