Negen tegengoals voor Club Brugge en Genk: JPL komt tekort op dit niveau

Negen tegengoals voor Club Brugge en Genk: "JPL komt tekort op dit niveau"

24-10-2019 16:30
16

Na het 0-5 pak slaag van Club Brugge tegen Paris Saint-Germain ging Racing Genk ook met harde cijfers onderuit versus titelhouder Liverpool: 1-4. Analist Eddy Snelders stelt dat de Belgische clubs tekortkomen in de Champions League.

Snelders zag zowel Club Brugge als Genk aardig weerstand bieden, maar de uitslag liegt niet. "Op een gegeven moment is het bobijntje af. Je moet altijd een tempo hoger spelen dan je gewend bent en de slijtage doet de rest", zegt Snelders op Sporza.

De co-commentator op de radio denkt dat het voor beide ploegen een reality check was. "PSG en Liverpool zijn natuurlijk twee wereldploegen, maar negen tegendoelpunten zetten Club Brugge en Genk weer met de voeten op de aarde. Onze competitie is wel weerbaar, maar komt tekort op dat niveau."

Volgens Snelders moet de knop snel weer om. "Het enige wat ze kunnen leren, is dat er veel ploegen veel beter zijn. Maar ze kunnen positieve punten halen uit hun weerbaarheid en moeten zo snel mogelijk weer omschakelen naar de Jupiler Pro League. Genk heeft - met alle respect - een inloopwedstrijd tegen Cercle, maar je mag niet blijven hangen bij deze nederlaag", besluit de analist.