Emery 'respecteert Standard enorm', maar zal toch flink roteren voor Europa League

Emery 'respecteert Standard enorm', maar zal toch flink roteren voor Europa League

02-10-2019 15:50
9

Spelers, staf en fans van Standard Luik kijken al enkele dagen reikhalzend uit naar donderdag. Dan treden de Rouches in de Europa League aan in Londen, waar topclub Arsenal FC gastheer speelt. Trainer Unaï Emery geeft de troepen van Michel Preud'homme alvast wat hoop op zijn persconferentie.

De Spanjaard heeft namelijk aangekondigd dat hij opnieuw flink zal roteren in zijn basiself voor donderdag. Dat deed hij op speeldag één al op bezoek bij Eintracht Frankfurt. Arsenal won toen met 0-3 in Duitsland, onder impuls van onder meer youngsters Bukayo Saka en Joseph Willock, al speelden ook enkele gevestigde waarden mee, zoals Pierre-Emmerick Aubameyang.

"De jongeren die ik opstelde in Duitsland, hebben hun kans gegrepen, naar het voorbeeld van Saka. Zij verdienen het om hier bij ons te zijn en ik zal de elf meest competitieve spelers moeten kiezen voor deze nieuwe confrontatie. Het is mijn taak om de kans te geven aan jongeren die het verdienen", aldus Emery op de persconferentie.

Toch betekent dat niet dat Arsenal het duel tegen Standard vanuit de hoogte zal aanpakken. "We respecteren die ploeg enorm, zij staan tweede in hun kampioenschap. We weten ook dat de nul houden belangrijk is", verwijst Emery nog naar de defensieve problemen bij The Gunners.