Antwerp en KV Oostende sluiten negende speeldag af met gelijkspel

Antwerp en KV Oostende sluiten negende speeldag af met gelijkspel

29-09-2019 21:50
6

KV Oostende en Royal Antwerp FC hebben zondagavond de negende speeldag in de Jupiler Pro League afgerond. De wedstrijd in de Versluys Arena eindigde op een 1-1 gelijkspel.

De bezoekers uit Antwerp eisten de bal op in de aanvangsfase, maar konden daar weinig gevaar uit puren. Maar Oostende besloot zijn gasten een beetje te helpen. Fashion Sakala beging in de zestien een fout op Aurélio Buta, waarna de bal op de stip ging. Dieumerci Mbokani nam het geschenk in dank aan en plaatste de 0-1 op het scorebord.

Na het openingsdoelpunt kantelde de wedstrijd. Oostende kwam steeds meer opzetten, maar was niet scherp genoeg voor de kooi van Sinan Bolat. Sakala kreeg dé kans om zijn fout recht te zetten. Fernando Canesin legde de bal panklaar, maar zijn ploegmaat miste onbegrijpelijk. Even later was Sakala de aangever. Sylla kreeg deze keer de kans, maar zijn kopbal ging enkele centimers naast.

Aan de overkant kwam Kevin Mirallas nog eens alleen voor William Dutoit. Het schot van de (ex-)Rode Duivel ging naast de verste paal. Na de rust ging het spel goed heen en weer, maar het ontbrak altijd aan precisie tot Oostende uit het niets kon scoren. Bolat duwde een kopbal van Sylla voor de voeten van Sakala, die van dichtbij de gelijkmaker kon scoren. 

Antwerp reageerde als door een wesp gestoken. Mirallas maakte op voorzet van Buta zijn eerste doelpunt in de Belgische competitie, maar die werd even later weer afgekeurd door de VAR wegens een voorafgaande duwfout van Mbokani. De wedstrijd leek wel eindelijk los te breken. Sylla dreigde opnieuw namens Oostende. Zijn gekrulde bal ging net naast.

Even later was Antwerp opnieuw aan het woord. Rodrigues kopte de 1-2 binnen, maar opnieuw moest de VAR tussenkomen. Rodrigues had zijn bewaker immers tegen de grond geduwd bij de assist van Didier Lamkel Zé. Oostende kwam in de slotfase nog één keer dreigen via Bataille, maar uiteindelijk moesten beide ploegen zich tevreden stellen met 1-1.

Door dit gelijkspel staat Antwerp nu vierde in de Jupiler Pro League met zestien punten uit acht wedstrijden. KV Oostende blijft op de elfde plaats met elf punten uit negen wedstrijden.