Vandenbempt over de woede bij Anderlecht: Kort samengevat: het geduld is op

Vandenbempt over de woede bij Anderlecht: "Kort samengevat: het geduld is op"

29-09-2019 19:37 Laatste update: 23:37
25

De supporters van RSC Anderlecht hebben lang begrip getoond voor de magere resultaten na de aanstelling van Vincent Kompany, maar na het 0-0 gelijkspel zondag op eigen veld tegen Waasland-Beveren is de maat vol.

Na de wedstrijd stond een groep supporters van paars-wit het bestuur op te wachten aan de uitgang van het Lotto Park. Volgens Peter Vandenbempt was de sfeer enorm grimmig. "De oproerpolitie kwam er meteen bij. Ze waren met zo'n 100 of 150", verklaarde de analist op de website van Sporza.

"De parking konden ze niet op naar de hoofdtribune. En uiteindelijk - en dat hebben we al vaker gezien bij Anderlecht de laatste jaren - is Michael Verschueren dan gekomen. Eerst gaf hij achter de tralies uitleg, geflankeerd door agenten. Nadien is hij toch even op straat gekomen en meteen stond er 50 of 60 man rond."

"De journalisten wilden daar graag beelden van maken, maar de stewards verboden dat. Wat hij heeft verteld, dat weet ik niet. Maar het is duidelijk dat de onvrede heel erg groot is. Hij nodigde ook nog een paar mensen uit binnen op de parking. Kort samengevat, het geduld is op. Verschueren wordt dan de loopgraven ingestuurd, maar wat zeg je nog?", besloot Vandenbempt.