'Op Saelemaekers valt geen peil te trekken, bij Anderlecht worden ze knettergek'

'Op Saelemaekers valt geen peil te trekken, bij Anderlecht worden ze knettergek'

27-09-2019 07:33
30

Dat RSC Anderlecht zich voorbij K. Beerschot V.A. knokte richting achtste finales van de Croky Cup, had het voor een groot deel te danken aan Alexis Saelemaekers. Het jeugdproduct zorgde met drie assists voor de basis in de 2-3-overwinning. Vincent Kompany weet nog steeds niet goed wat hij moet aanvangen met de youngster.

Saelemaekers is een buitenbeentje in de huidige Anderlecht-kern, weet Het Nieuwsblad. 'Bij Anderlecht worden ze knettergek van Saelemaekers (20)', schrijft de krant. 'Op Saelemaekers valt geen peil te trekken. Het ene moment is hij een koorknaap, het andere moment een arrogante betweter. Alexis is een mysterie.'

Zo liet de flankspeler in zijn eerste gesprek met Kompany meteen een opvallende indruk na. Toen Kompany aankondigde dat hij in Saelemaekers vooral een rechtsbuiten zag, antwoordde het jeugdproduct dat hij zichzelf als rechtsback ziet. (Terwijl velen net (blinde) adoratie toonden voor Kompany, sprak Saele­maekers hem doodleuk tegen en bleef hij bij zijn standpunt', aldus HNB.

Als een komeet
Volgens HNB zitten er een duiveltje en een engeltje op de schouders van Saelemaekers. De ene week haalt het engeltje het van het duiveltje, de andere week is het omgekeerd. Daarom kent de belofteninternational nogal wat wisselvalligheid in zijn prestaties. Na een topwedstrijd heeft Saelemaekers de gewoonte zichzelf te overschatten.

Bovendien laat hij het soms ook op training wel eens hangen. HNB weet hoe dat komt: in tegenstelling tot heel wat andere talenten bij Anderlecht, werd Saelemaekers in de jeugd nooit echt gehyped. Niemand verwachtte dat de winger momenteel zo ver zou staan. Daardoor kwam het succes ook plots. Ineens beschikte Saelemaekers over een dik contract, een mooie wagen, veel aandacht ... Dat stijgt hem soms nog wel eens naar het hoofd.