'Rode Duivels komende matchen opnieuw zonder Kompany'

'Rode Duivels komende matchen opnieuw zonder Kompany'

26-09-2019 19:55
18

De rentree van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht duurde amper 25 minuten. Hoelang de speler/trainer nu zal uit zijn, ligt nog niet honderd procent vast. Wel is het volgens Het Laatste Nieuws nu al zeker dat Kompany voor de komende interlands van de Rode Duivels forfait moet geven.

Op woensdag nam Anderlecht het in de Beker van België op tegen Beerschot. Kompany gaf zichzelf een basisplaats, maar moest al in de eerste helft terug geblesseerd naar de kant. De ernst van de blessure kon niet meteen worden vastgesteld.

Bij Anderlecht hebben ze Kompany donderdag onderzocht. Volgens de krant valt de blessure van Kompany al bij al mee. Geschat wordt dat Kompany twee tot drie weken aan de kant zal staan. De thuismatch van Anderlecht aankomend zondag tegen Waasland-Beveren komst sowieso te vroeg.

Weer geen interland voor Kompany
De blessure van Kompany betekent ook slecht nieuws voor Roberto Martinez. De bondscoach kan tegen San Marino (10 oktober) en Kazachstan (13 oktober) geen beroep doen op de verdediger. Kompany miste door blessureleed ook al de vorige interland van België, die tegen San Marino en Schotland.