De Bilde schuift vervanger Eden Hazard naar voren: “Hij verdient dat”

De Bilde schuift vervanger Eden Hazard naar voren: “Hij verdient dat”

05-09-2019 09:44
26

Eden Hazard is geblesseerd. Bondscoach Roberto Martinez moet zijn aanvoerder aldus vervangen. Volgens Gilles De Bilde is er maar één echte kandidaat.

De Bilde schuift Hans Vanaken naar voren als de vervanger van Hazard. "Voor Vanaken moet Hazards plek bij de Rode Duivels natuurlijk aanvoelen. Bij Trossard en Januzaj is dat anders, in hen zie ik toch meer buitenspelers. Een keuze voor Vanaken zou dus het makkelijkste zijn voor Martínez, aangezien hij dan niet moet schuiven. En ik vind dat Hans het ook verdient”, wordt De Bilde geciteerd door Het Laatste Nieuws.

“Ik vind zijn constante straf. Voorrondes van de Champions League of een modale competitiematch, het maakt hem niks uit. Vanaken is áltijd goed. En als dat tegen Linz of Kiev is, dan valt dat op, hé. Vanaken heeft het niveau. Al was het maar omdat San Marino en Schotland niet de sterkste tegenstanders zijn... Eden is wereldklasse - hoe goed zijn vervanger het ook doet, hij blijft een zekerheid - maar tegelijk moeten we kunnen toegeven: nu zal het ook zonder hem lukken.”