Vertrek in mineur voor Lukaku: Manchester United was geen club voor hem

Vertrek in mineur voor Lukaku: "Manchester United was geen club voor hem"

08-08-2019 15:45
6

Romelu Lukaku gaat Manchester United inruilen voor Inter. Peter Vandenbempt blikt terug op zijn periode bij Man U en geeft aan dat die absoluut geen succes was.

"Uiteindelijk heeft hij het daar niet kunnen waarmaken", zo geeft Vandenbempt aan bij Sporza. "Achteraf moet je zeggen dat het geen club voor hem was."

Natuurlijk zijn er verzachtende omstandigheden. "Hij kwam er ook op het slechtst denkbare moment, in een club die al jaren in een soort existentiële crisis verkeert. Mourinho wilde hem graag en speelde in principe wel het soort voetbal dat Lukaku past, maar toch vanuit een soort defensieve organisatie, waardoor Lukaku vaak op een eiland stond."

Vandenbempt vindt dat Lukaku de foute keuze heeft gemaakt. "Hij past eigenlijk niet echt bij het DNA van Man United. Dat is een club waar ze houden van heel leuke en goed spelende voetballers. Stilisten zoals Cristiano Ronaldo, Eric Cantona of lang geleden George Best. Zelfs Rooney, die wat bonkiger was, maar toch ook een uitstekende techniek had."

In Italië moet hij nu opnieuw beginnen. "Lukaku deed het goed bij West Bromwich en later ook bij Everton, maar in die 8 jaar Premier League heeft hij geen enkele trofee gewonnen. Wat dat betreft, heeft hij zijn droom niet gerealiseerd."