Vidarsson spaart kritiek niet: Dat vind ik niet correct van Anderlecht

Vidarsson spaart kritiek niet: "Dat vind ik niet correct van Anderlecht"

06-08-2019 13:30
7

Vincent Kompany is duidelijk nog aan het sleutelen bij Anderlecht. Afgelopen zondag verschenen er plots vier nieuwe namen in de ploeg. Arnar Vidarsson vindt het mooi dat Anderlecht de jeugd een kans geeft, al kan Kompany best niet te veel wisselen.

"Ik vind het ongelooflijk mooi dat Anderlecht zo veel jonge spelers uit de jeugdwerking een kans geeft. Maar Anderlecht moet dan wel durven te zeggen: Wij hoeven geen kampioen te worden.' Want jonge spelers hebben tijd nodig om te groeien", stelt hij bij Extra Time.

"Ik vind het niet correct van Anderlecht om een paar jonge gasten uit de ploeg te zetten en naar de tribune te verwijzen. Dat gaat voor mij iets te ver. Die jonkies zijn nog niet rijp genoeg om dat te plaatsen. Mentaal zijn ze nog niet weerbaar genoeg."

Kompany moet stilaan toewerken naar een basiselftal. "Die jonge spelers hebben de hele voorbereiding meegemaakt. Waarom moeten er dan plots vier à vijf spelers uit de ploeg gezet worden? Tijdens de voorbereiding weet je toch al een klein beetje dat dit de back en dat de centrale verdediger zullen zijn met wie je in de competitie zal moeten spelen."