KV Mechelen verrast en neemt revanche op Genk met winst

03-08-2019 22:20
36

KV Mechelen viert zaterdagavond feest. Het kon niet beter beginnen aan het nieuwe seizoen. Ook in eigen huis pakte het de drie punten. Het won met 3-1 van KRC Genk en heeft nu een zes op zes.

Na de 3-0 nederlaag in de Supercup had KV Mechelen nog een eitje te pellen met Genk. Dat was er ook aan te zien. KV Mechelen begon furieus aan de partij en dicteerde de wet. Genk had het bijzonder moeilijk tegen de promovendus en kwam er amper uit.

Achttien minuten ver, Malinwa kon het eerst vieren. De ploeg met het meeste honger wist te scoren na een knappe actie van Gustav Engvall. Togui profiteerde en versloeg debutant Coucke bij Genk.

Een slappe Berge en de onzichtbare flanken Paintsil en Ito maakten het Genk niet makkelijk tegen Malinwa. Voor de Limbugers bleef het zoeken tegen een flink gemotiveerd Mechelen.

KV Mechelen leek nog aanspraak te maken op een strafschop. De VAR liet Van Driessche naar de beelden kijken, die besloot geen strafschop te fluiten. Dat werd uiteindelijk afgestraft, op slag van rust wist Samatta vanuit het niets de 1-1 te scoren.

Delirium voor KV Mechelen?
KV Mechelen had het moeilijker in het begin van de tweede helft, maar knokte zich terug in de partij. Het leek wel duidelijk dat Malinwa er alles aan ging doen om Genk punten af te snoepen.

De Limburgers hadden het moeilijk, de flitsen (en dus ook kansen) bleven uit. KV Mechelen bleef maar op zoek naar dat doelpunt. Én dat kwam er ook. Engvall was ongrijpbaar voor Genk vanavond. Dat werd nog maar eens duidelijk in de 75e minuut. Na een fenomenale aanval besloot Engvall voorbij Coucke. 2-1 en KV Mechelen op weg naar winst.

Niet veel later opnieuw feest. Invaller Igor De Camargo maakte Genk koud af, het werd 3-1. Boeken toe voor Genk.