Gerkens wist Kompany te overtuigen: Hij is efficiënt en verstandig genoeg

Gerkens wist Kompany te overtuigen: "Hij is efficiënt en verstandig genoeg"

03-08-2019 18:15
2

Pieter Gerkens is momenteel de diepe spits van RSC Anderlecht. Een noodoplossing van trainer Vincent Kompany, maar Gerkens wist hem wel te overtuigen.

"Na het seizoen heeft Pieter een goed gesprek gehad met Michael Verschueren", vertelde de vader van Gerkens aan Het Laatste Nieuws. "Daaruit bleek dat hij niet echt moest vertrekken, maar dat hij ook niet per se moest blijven. Maar kijk, blijkbaar heeft Pieter sindsdien toch Kompany gecharmeerd, zoals hij dat voordien bij eigenlijk al zijn coaches gedaan had. Ergens verbaast die vaststelling me niet: Pieter pikt alles zó snel op. Zet zich altijd optimaal in. En hij is polyvalent."

Tegenwoordig moet Gerkens depanneren in de spits, hoogstwaarschijnlijk ook tegen Moeskroen zondag. "Het is niet Pieters favoriete positie - het is al van bij de Genk-jeugd geleden dat hij nog eens diep voorin gestaan heeft -, maar anderzijds beseft hij dat de concurrentie als aanvallende middenvelder wel erg groot is. Ach, hij is efficiënt en verstandig genoeg om die ongewone rol zo goed mogelijk in te vullen. Trouwens, het belangrijkste is toch dat hij speelt?", besloot papa Gerkens.