De Condé spreekt duidelijke taal over vervanger van Vukovic bij Genk

De Condé spreekt duidelijke taal over vervanger van Vukovic bij Genk

30-07-2019 17:00 Laatste update: 17:28
18

KRC Genk zal het een hele poos zonder Danny Vukovic moeten doen. De doelman van Genk heeft een scheur in de linkerachillespees en staat maanden langs de kant. Dat zal echter niet voor transferactiviteit zorgen bij de Limburgers.

De doelman was de onbetwistbare nummer één, maar nu moet een andere doelman de kans krijgen. Met Nordin Jackers (21 jaar), Gaëtan Coucke (20 jaar) en Maarten Vandevoordt (17 jaar) heeft Genk nog jonge talenten rondlopen in de eigen kern. Zij mogen zich nu bewijzen.

Zo zal er geen nieuwe doelman gehaald worden. "Neen, dat niet", vertelt Dimitri De Condé bij Sporza. "We zijn hier al lang mee bezig en we hebben altijd gezegd dat als er iets met Vukovic zou gebeuren we ons vertrouwen zouden uitspreken in onze jonge doelmannen. Dat doen we nu ook. Coucke en Vandevoordt schuiven een plaatsje op in de hiërarchie."

"Zij krijgen nu de kans om zich te bewijzen op het allerhoogste niveau. Geen ervaring? Coucke deed het vorig seizoen heel goed bij Lommel en kan nu zijn proces versnellen. Ook van de kwaliteiten van Vandevoordt zijn we overtuigd. Hij wordt heel hoog ingeschat. Ze zullen het niveau snel oppikken", klinkt het. Voor Jackers lijkt er geen rol meer weggelegd bij Genk.