Standard komt met schrik vrij tegen Cercle Brugge na late goals Emond en Limbombe

27-07-2019 19:47
8

Een zucht van opluchting bij Michel Preud'homme. De eerste wedstrijd van het seizoen werd maar net winnend afgesloten. Late doelpunten van Renaud Emond en Anthony Limbombe zorgden voor de 0-2 winst van Standard tegen Cercle Brugge.

Het grootste gevaar in de wedstrijd kwam aanvankelijk niet van titelkandidaat Standard, maar wel van thuisploeg Cercle Brugge. De Vereniging zette Arnaud Bodart, neefje van, al snel aan het werk. Standard kreeg nog een geschenkje via een strafschop, Renaud Emond pakte het niet uit.

Het was zoeken bij Standard, maar moeilijk vinden. Cercle Brugge bewees dan weer dat het hoger mag ambiëren dan het teleurstellende afgelopen seizoen. Doelpunten vielen er echter niet te noteren na 45 minuten voetballen.

In de tweede helft ging het spel op en neer, met de beste kansen uiteindelijk toch nog steeds voor de thuisploeg. Doelpunten? Die bleven uit. Michel Preud'homme kon het niet langer aanzien en gaf Mehdi Carcela en Anthony Limbombe speelminuten. Ook dat duo kon aanvankelijk niet voor de kentering zorgen.

Arnaud Bodart en Loic Badiashile leken op weg naar een clean sheet bij hun debuutwedstrijd. Het was uiteindelijk enkel Bodart die de nul wist te houden. Net voor het einde van de reguliere speeltijd viel dat doelpunt er dan toch voor de Rouches. Carcela krulde een voorzet op het hoofd van Emond, die voor de 0-1 zorgde. Uiteindelijk werd het zelfs nog 0-2 via Limbombe.