De Witte vangt gunstige signalen op bij AA Gent: De dynamiek zit zeer goed

De Witte vangt gunstige signalen op bij AA Gent: "De dynamiek zit zeer goed"

24-07-2019 20:54
5

KAA Gent moet als eerste Belgische club aan de bak in de Europa League. De weg naar de groepsfase is nog lang, maar het is wel de bedoeling om daar te geraken.

 "Voor een club als Gent moet dat altijd een doel zijn", vertelde voorzitter Ivan De Witte aan sporza. "Je moet realistisch zijn in Europa maar de groepsfase halen is toch een minimum.  De dynamiek zit zeer goed. We hebben de ambitie om er iets van te maken. We willen ons Europees kwalificeren en onze start in de Belgische competitie niet missen."

Vorig seizoen werd die start wel gemist. Yves Vanderhaeghe werd toen na tien speeldagen ontslagen. Jess Thorup lag eind vorig seizoen soms onder vuur. "We hebben altijd de intentie gehad om samen voort te werken", verklaarde De Witte daarover. "We hebben na het seizoen een heel goed gesprek gehad om te kijken hoe beide partijen het beter konden doen."

"We hebben ook gesproken over de samenstelling van de ploeg. Hoe kunnen we een team bouwen om te bereiken wat hij voor ogen heeft? Tot op vandaag hebben we min of meer de dingen uitgevoerd waar hij op aanstuurde. De ploeg die we vandaag hebben, is er in zeer nauw overleg gekomen", besloot de voorzitter van Gent.