UPDATE: 'KV Mechelen bereikt akkoord met Genk: Vanzeir gehuurd mét aankoopoptie'

UPDATE: 'KV Mechelen bereikt akkoord met Genk: Vanzeir gehuurd mét aankoopoptie'

25-07-2019 16:15 Laatste update: 26-07-2019 08:28
15

Dante Vanzeir heeft een mooi weekend achter de rug. Zaterdag scoorde hij in de Supercup, zondag vond hij weer het doel in de oefenpartij tegen Westerlo. Vanzeir lijkt dit seizoen voor KV Mechelen te kiezen.

Vanzeir werd door die fans uitgejouwd omdat hij vorig seizoen bij Beerschot-Wilrijk speelde. Het kan hem duidelijk weinig schelen. "Ik til niet zwaar aan die spreekkoren. Dat hoort erbij, het motiveert me extra. Het is ook maar een kleine groep fans die daar achter zit", verklaart hij bij Het Belang Van Limburg.

Waasland-Beveren wil hem ook, maar het lijkt toch KV Mechelen te gaan worden. "Wekelijks voor 15.000 mensen voetballen, trekt me aan. Genk blijft mijn thuis, ik heb enorm genoten van mijn invalbeurt en goal. Maar op mijn leeftijd moet ik spelen, ik heb nieuwe stappen gezet bij Beerschot. Hopelijk lukt dat ook bij een club in de hoogste afdeling."

Update 23/07, 16.28: Het Nieuwsblad meldt dat KV Mechelen aan het onderhandelen is met KRC Genk over Dante Vanzeir. Malinwa wil huren mét aankoopoptie, maar de clubs hebben nog geen akkoord gevonden over de aankoopsom in het huurcontract.

Update 24/07, 08.15u: Een akkoord tussen Genk en Mechelen is er nog steeds niet. Vanzeir blijft tot zolang er geen deal is dan ook gewoon deel uitmaken van de selectie van Felice Mazzu, aldus Het Nieuwsblad.

Update 25/07 16.15u: Vanzeir zit niet in de selectie bij KRC Genk. Volgens Gazet Van Antwerpen heeft dat ook een duidelijke reden. Alle partijen zijn akkoord voor een transfer naar KV Mechelen, dat hem zelfs nog speelgerechtigd probeert te krijgen voor Speeldag 1.

Update 26/07, 08.30u: Volgens Het Nieuwsblad is de deal tussen Genk en KV Mechelen afgerond. Malinwa huurt Vanzeir voor een jaar, maar bedong ook een aankoopoptie.