Nieuwe reeks ondervragingen: Leekens aan de tand gevoeld over fraude

Nieuwe reeks ondervragingen: Leekens aan de tand gevoeld over fraude

25-06-2019 16:02 Laatste update: 16:04
11

In het grootschalige onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal, zijn er nog volop ondervragingen bezig. Tijdens een nieuwe ronde gesprekken werd ook voormalig bondscoach Georges Leekens aan de tand gevoeld. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De 70-jarige Leekens meldde zich dinsdag de kantoren van de federale gerechtelijke politie in Hasselt. De onderzoekers van dienst wilde hem spreken over zijn banden met makelaar Dejan Veljkovic, spijtoptant in Operatie 'Propere Handen', met wie de momenteel clubloze oefenmeester jarenlang samenwerkte. Veljkovic zou hebben geregeld dat Leekens in zijn Lokeren-periode beter werd betaald dan aangegeven in de boeken.

Overigens werden Leekens en andere betrokken al enkele dagen van tevoren uitgenodigd voor het verhoor in het kader van 'Operatie Zero'. Het doel van deze ondervragingen is dubbel. Enerzijds worden ze gevraagd tekst en uitleg te geven over elementen die het maandenlange onderzoek naar boven heeft gebracht. Anderzijds worden ze geconfronteerd met de verklaringen van Dejan Veljkovic", wordt Eric Van der Sypt van het federaal parket geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Grote namen
Het parket heeft liefst twee dagen uitgetrokken voor de nieuwe reeks ondervragingen. In navolging van Leekens zou ook Herman Van Holsbeeck, voormalige sportief manager van Anderlecht, zich moeten melden. Het parket heeft voor Ivan Leko een nieuwe datum vastgelegd, omdat hij door zijn vertrek naar de Verenigde Arabische Emiraten onmogelijk aanwezig kon zijn. In totaal zouden de onderzoekers liefst een tiental betrokken willen spreken. Spilfiguur Veljkovic wordt na de zomer opnieuw bij de rechercheurs verwacht.

No Poll