Rode Duivels gaan met sprekend gemak voorbij zwak Kazachstan

08-06-2019 22:35
20

Onze Rode Duivels hebben in eigen huis makkelijk komaf gemaakt met Kazachstan. Het werd een simpele 3-0 overwinning voor Eden Hazard en co.

Niet verrassend waren het de Rode Duivels met het meeste balbezit in de partij. De Kazachse doelman werd in de eerste tien minuten al meermaals gebombardeerd. De Kazachse muur hield wonderwel nog stand, al bestond er geen twijfel over dat het doelpunt nog zou volgen.

In minuut 11 was het dan ook zover. Dries Mertens na een assist van de kersverse Madrileen Eden Hazard. Touch of class gemixt met wat geluk, Kazachstan wist al meteen dat het helemaal een verloren strijd was geworden.

Boem. Drie minuten later de 2-0. Werelds voetbal van onze Rode Duivels, Castagne bewees het gelijk van Martinez, die hem de voorkeur gaf op Thomas Meunier. Kazachstan van slag, gallery play van de Rode Duivels.

Het gaspedaal moest niet langer ingeduwd worden, er kwam dan ook geen tegenkanting van de bezoekers. De tweede helft begon zoals de eerste, met overwicht voor de Rode Duivels. Ook Lukaku pikte zijn doelpuntje mee na knap voorbereidend werk van Mertens.

Slecht nieuws ook voor Courtois, want het is nog lang geen zomer. De werkloze doelman kon wel een trui gebruiken, de Kazachen maakten het hem alleszins niet moeilijk. Aan de andere kant kon zijn collega-doelman geen moment rusten.

Mexican wave
De supporters begonnen te vieren, de Rode Duivels tikten lustig voort. Het werd op een bepaald toch ietwat gênant voor Kazachstan. De overwinningsliederen werden ingezet, de GSM-zaklampen werden uitgehaald. De Duivelse supporters in feeststemming. Het gaspedaal werd niet langer ingeduwd, de wedstrijd kabbelde uiteindelijk ook maar wat voort. Het bleef uiteindelijk bij 3-0.

Volgende week dinsdag nemen onze Rode Duivels het op tegen Schotland, die recent nog met 3-0 verloren van Kazachstan, met 0-2 won van San Marino en 1-1 gelijk speelde tegen Cyprus.