De Condé over keuze voor Mazzu: Merkten angst bij andere kandidaten

De Condé over keuze voor Mazzu: "Merkten angst bij andere kandidaten"

03-06-2019 18:35
6

Felice Mazzu is maandagmiddag officieel voorgesteld als de nieuwe hoofdcoach van Racing Genk. Sportief directeur Dimitri De Condé zat tijdens de perspresentatie naast Mazzu en gaf daarbij uitleg over de keuze voor de 53-jarige oefenmeester. Mazzu maakte vooral indruk met zijn instelling.

Mazzu kende door zijn jaren bij Charleroi de Jupiler Pro League goed en daarmee voldeed hij aan een belangrijk criterium. Er waren echter ook andere zaken die hem onderscheidden van de andere kandidaat-trainers. "Tijdens onze gesprekken is één ding heel hard opgevallen. Zo zei Felice op een moment: 'als ik naar Genk kan komen loop ik door een muur'. Felice is dus iemand die heel veel zin heeft om naar hier te komen. Bij andere kandidaten merkten we veel angst", tekende Het Belang van Limburg op.

De lat ligt door de prestaties onder Philippe Clement zeer hoog, maar Mazzu gaat de uitdagingen dus absoluut niet uit de weg. Dat beviel De Condé en de clubleiding. "We staan voor een seizoen met veel uitdagingen dus we hebben iemand nodig die in zichzelf gelooft in de club gelooft én zin heeft om hier te werken", aldus De Condé.

Stabiliteit
Genk krijgt met Mazzu al de zevende trainer in vijf jaar. Net als met Francky Vercauteren in 2011 raakte de club haar kampioenmaker na det titel kwijt. Mazzu moet iemand voor de lange termijn worden. "We zijn ook op zoek naar stabiliteit en hopen dat Felice ons die kan geven. Hij heeft bij Charleroi bewezen dat hij een groep kan motiveren en zijn profiel past perfect bij onze club", sloot De Condé zijn monoloog af.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Done deal! Genk heeft jaar nieuwe trainer beet. Het stelt Felice Mazzu aan van Charleroi! #genk #krcgenk #mazzu #jpl #charleroi

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op