Mazzu wil aanvallend voetbal brengen met Racing Genk: Ben geen defensieve coach

Mazzu wil aanvallend voetbal brengen met Racing Genk: "Ben geen defensieve coach"

03-06-2019 18:15
6

Felice Mazzu is maandagmiddag voorgesteld als de nieuwe hoofdcoach van Racing Genk. Er werden her en der twijfels geuit over de aanstelling van Mazzu, omdat hij in tegenstelling tot Philippe Clement een defensief ingesteld coach zou zijn. Mazzu wil graag het tegendeel bewijzen.

De visie van Mazzu is tijdens de onderhandelingen zeker uitgebreid aan bod gekomen, zo bevestigde sportief directeur Dimitri De Condé tijdens de presentatie. "Daar hebben we het met hem over gehad. De coach heeft zeker de kwaliteiten om aanvallend voetbal te spelen. Wij gaan hem allereerst een kwaliteitsvolle kern geven. Een groep met veel techniek, snelheid en kracht zodat Felice Mazzu ook dat voetbal kan brengen", citeert Het Laatste Nieuws.

Mazzu is het ook oneens met het stempel dat hij heeft gekregen in de pers. "Volgens mij ben ik helemaal geen defensief ingestelde coach. Ik wil hier verder bouwen op het positieve voetbal dat Philippe Clement naliet", liet hij weten in het Frans.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Done deal! Genk heeft jaar nieuwe trainer beet. Het stelt Felice Mazzu aan van Charleroi! #genk #krcgenk #mazzu #jpl #charleroi

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op