Charleroi kent geen enkel probleem met Beerschot en mag dromen van groepswinst

11-05-2019 19:47

Charleroi is goed op weg om Play-Off 2A te winnen. Op bezoek bij Beerschot-Wilrijk kende het geen enkele problemen met de thuisploeg. Het won met 0-3.

Charleroi kon niet veel beter beginnen aan de partij. Na twee minuten voetballen had het al een voorsprong beet. Een hoekschop van Massimo Bruno belandde bij Dorian Dessoleil, die de 0-1 binnenkopte.

Beerschot-Wilrijk kon amper tot geen vuist maken tegen de bezoekers uit Wallonië. Enkel een knal van Messoudi zette Remy Riou even aan het werk. Het ging van kwaad naar erger voor de thuisploeg toen Victor Osimhen Mike Vanhamel wist te vloeren: 0-2 tegen een verzwakt Beerschot-Wilrijk.

De tweede helft kwam moeilijk op gang. Voor Charleroi hoefde het niet meer, Beerschot-Wilrijk kon geen vuist maken. Na een uur voetballen leek het helemaal boeken toe voor Beerschot-Wilrijk. De bezoekers kregen een strafschop, Osimhen zette die om. De VAR besloot na verdere inspectie echter dat de bal niet helemaal over de lijn was.

Ook na het afgekeurde doelpunt bleven de beste kansen voor Charleroi. Er viel via Niane in laatste instantie zelfs nog een laatste en derde doelpunt. Charleroi heeft daardoor vier punten voorsprong op STVV, dat later nog in actie komt.