Bondsvoorzitter verklaart waarom hij weigerde de beker te overhandigen aan KVM

Bondsvoorzitter verklaart waarom hij weigerde de beker te overhandigen aan KVM

08-05-2019 16:52
8

KV Mechelen pakte woensdag de Beker van België, maar bij de prijsuitreiking weigerde bondsvoorzitter Gérard Linard de beker te overhandigen. Assistent-coach van KV Mechelen Fred Vanderbiest verklaarde na de wedstrijd dat Linard weigerde om de trofee uit te rijken.

Iedereen ging ervan uit dat Linard de beker niet wou overhandigen vanwege de matchfixing-affaire. Dat heeft de bondsvoorzitter nu ook zelf toegegeven bij Het Laatste Nieuws. "Ik contesteer de zege van KV Mechelen niet, het is des te beter voor hen. Maar als bondsvoorzitter wil ik neutraal blijven. Ik heb daar Olivier Somers en Johan Timmermans gezien, zij moeten voor de disciplinaire organen van de bond verschijnen omdat ze vernoemd zijn in een zaak over mogelijke matchfixing. Ik vind het als bondsvoorzitter dan moeilijk om die mensen te ontmoeten en met hen champagne te drinken op de zege."

Linard wil neutraal blijven maar neemt afstand van de keuze van KV Mechelen om naar de rechter te stappen. "Ik ben ontgoocheld, ja. De clubs moeten respecteren dat de disciplinaire commissie van de bond onafhankelijk is. Ik hoop nog altijd dat de beslissing over Mechelen in de bond voor 30 juni valt, niets zegt dat dat niet mogelijk zal zijn. Ik kan niet verhinderen dat Mechelen naar de burgerrechter stapt."