'Anderlecht wil Bosniër Hadziahmetovic voor half miljoen weghalen bij Konyaspor'

'Anderlecht wil Bosniër Hadziahmetovic voor half miljoen weghalen bij Konyaspor'

04-05-2019 12:40 Laatste update: 12:55
25

Anderlecht heeft verregaande interesse in de Bosnische middenvelder Amir Hadziahmetovic, die momenteel uitkomt voor de Turkse eersteklasser Konyaspor. Volgens het Turkse Sporx staan de clubs op een punt om een deal te sluiten.

Hadziahmetovic is 22 jaar en al drie jaar onder contract staat bij de huidige nummer negen uit de Turkse Süper Lig. Konyaspor betaalde in het voorjaar van 2016 een half miljoen euro aan het Bosnische Zeljeznicar. Hoewel zijn marktwaarde door Transfermarkt momenteel op één miljoen euro wordt geschat, neemt Konyaspor naar verluidt genoeg met een Brussels bod dat rond de aankoopprijs ligt. 

Mocht Anderlecht tot een overeenkomst komen, dan verlost het Hadziahmetovic van een reserverol bij Konyaspor. De in Denemarken geboren Hadziahmetovic kwam dit seizoen niet verder dan twaalf competitieduels. In 2017/18 was zijn situatie met negen matchen in de Süper Lig niet veel rooskleuriger. Enkel in het seizoen 2016/17 was hij een vaste waarde. Momenteel staat de teller op 78 optredens voor zijn huidige werkgever, waarin hij vier goals en drie assists liet noteren.

Jeugdinternational
In Bosnië-Herzegovovina wordt Hadziahmetovic wel beschouwd als een grote belofte. Zo kwam hij al twaalf keer uit voor de nationale U21. Hij wacht echter nog wel op zijn eerste uitnodiging voor de A-ploeg.