Antwerp wil vrijspraak voor Lamkel Zé: “Mpoku maakt er een show van”

Antwerp wil vrijspraak voor Lamkel Zé: “Mpoku maakt er een show van”

30-04-2019 15:43
14

Er hangt een zware schorsing van vier weken boven het hoofd van Lamkel Zé. Antwerp heeft op de zitting van Geschillencommissie van de KBVB echter gepleit voor een vrijspraak.

“Paul-José Mpoku maakt er een show van en misleidt scheidsrechter Nathan Verboomen”, wordt zijn advocaat Jorgen Van Laer door het Laatste Nieuws geciteerd. “Het rapport van de scheidsrechter en ook de vordering van het Bondsparket zijn namelijk feitelijk onjuist. De duw was namelijk niet op de keel of in het aangezicht, maar op de arm. Dat blijkt uit de beelden.”

Lamkel Zé reageerde op een slechte manier. “Het was niet de verstandigste actie. De tackle van Miangue voor de fase had al rood verdiend. Nadien steekt Mpoku bijna het veld over om zich te mengen in een situatie waarin hij niets te zoeken had. Zogezegd om Lamkel Zé recht te trekken, maar zijn houding vertoonde agressief gedrag. Nadien misleidt Mpoku de scheidsrechter, want bij de duw van Lamkel Zé maakt hij er een show van door naar het aangezicht te grijpen”, aldus Van Laer.

Lamkel Zé
De middenvelder van Antwerp nam ook zelf het woord. “Mpoku schold me uit. Volgens de ref wilde hij me helpen, maar dat is niet juist. Ik wil hem afweren en vervolgens gaat Mpoku theatraal neer. Hij veinst een zware blessure. Ik wil me excuseren voor mijn gedrag, maar ik hoop dat dit niet de manier is waarop mijn seizoen ten einde komt. Ik wilde me nog laten zien in deze play-offs.”