Advocaat van KV Mechelen houdt woedend betoog: Dit is niet ernstig

Advocaat van KV Mechelen houdt woedend betoog: "Dit is niet ernstig"

30-04-2019 11:48
5

In Operatie Propere Handen is het proces dinsdagochtend ingeleid. KV Mechelen en Waasland-Beveren staan er terecht voor match-fixing, samen met enkele makelaars. Advocaat Sven Demeulemeester van KV Mechelen toonde zich strijdvaardig.

Volgens Demeulemeester kan KV Mechelen niet gestraft worden in deze zaak. "De bondsprocureur oordeelt dat de club aansprakelijk is omdat vier bestuurders betrokken zijn. De helft van het bestuur, stond er in het verslag. Maar er zijn élf bestuurders. Ik zie ook geen bewijs dat de club zelf aansprakelijk is. We willen dat er onderzoek wordt gevoerd naar waarom de club aansprakelijk zou zijn", zo kon Het Laatste Nieuws optekenen.

"In het strafdossier is de club nooit in verdenking gesteld. We zijn als rechtspersoon ook nooit opgeroepen als verdachte. We hebben geen statuut in het strafonderzoek. In het tuchtonderzoek van de bond zijn wij ook nooit gehoord. En plots krijgen we een vordering van drie pagina's, waarin staat dat wij als club aansprakelijk zijn. Dat is niet ernstig."

Bovendien werd een groot deel van het onderzoek gevoerd door Joris Raskin, de ondertussen gewraakte onderzoeksrechter. "Advocaten in het strafdossier willen daarom de nietigheid van de onderzoekshandelingen. De correctionele rechtbank zal daarover oordelen. Wilt u als Geschillencommissie zich baseren op 35 PV’s, waarvan er 33 waarschijnlijk door nietigheid zijn aangetast? Welke problemen creëert u dan? Op z'n minst dient u te wachten tot wij toegang hebben gekregen tot het dossier."

De Geschillencommissie wil hoe dan ook vaart zetten achter het dossier. Eind mei zou het proces al op zijn einde moeten lopen.