'Club Brugge zoekt opvolger voor Leko en komt uit bij trainer uit Nederland'

'Club Brugge zoekt opvolger voor Leko en komt uit bij trainer uit Nederland'

29-04-2019 19:18 Laatste update: 19:28
19

Volgens Peter t'Kint, journalist bij Sport/Voetbalmagazine, bestaat de mogelijkheid dat Giovanni van Bronckhorst de opvolger wordt van Ivan Leko bij Club Brugge. Het contract van Leko loopt af na dit seizoen en werd nog niet verlengd.

"Aandachtig waarnemer zondag in Brugge was Martin van Geel, signaleerden Nederlandse bronnen ons. In makelaarskringen daar circuleert al langer de naam van Giovanni van Bronckhorst als mogelijke opvolger van de Leko bij Club", verklaart 't Kint in het weekblad.

"De man die Feyenoord, waar ze ook houden van veel sweat in de zoektocht naar glory, na vele jaren nog eens kampioen maakte en er twee keer de beker mee pakte. Als speler een verleden bij de Glasgow Rangers, Arsenal en Barcelona."

"Nog jong, 44 jaar, en na vier jaar Rotterdam toe aan een nieuwe uitdaging, liet hij in januari weten. Een goeie peoplemanager met een internationaal profiel, qua DNA exact wat Club twee jaar geleden zocht. En vond bij Leko."

"Er is al een behoorlijke Nederlandse kolonie in Brugge, er kan er nog wel eentje bij. Benieuwd of de komende weken geruchten en gesprekken uitmonden in een contract", besluit 't Kint.