Arbitrage mag blij zijn dat Club Brugge wint van Anderlecht

"Arbitrage mag blij zijn dat Club Brugge wint van Anderlecht"

29-04-2019 08:30
45

Bij Club Brugge was er zondag heel wat te doen om de buitenspelfase van Wesley Moraes. De Braziliaan scoorde, maar werd teruggefloten door de VAR. Hij zou buitenspel hebben gestaan. Een beslissing die serieus werd gecontesteerd. Ook door Serge Gumienny.

De ex-scheidsrechter begrijpt helemaal niet dat het doelpunt van Club Brugge werd afgekeurd. "Ik herinner me dat Massimo Busacca, directeur arbitrage van de FIFA, vorig jaar rond deze tijd hier is geweest. Hij heeft toen klaar en duidelijk uitgelegd dat de VAR bij buitenspelgevallen niet moet tussenkomen wanneer iemand vijf centimeter buitenspel staat. Pas bij 20 of 30 centimeter mag dat gebeuren. Bij de treffer van Wesley ging het om millimeters", zegt hij.

Volgens hem was het dan ook zeker geen 'clear error'. "Hoogstens een teen. Wanneer sta je dan nog op gelijke hoogte? En dan moet je je nog afvragen of de lijn correct getrokken wordt of dat het beeld op het juiste moment is stilgezet", klinkt het in Het Belang van Limburg.

Dat zorgde dan ook voor een derde twijfelachtige VAR-beslissing op rij in het nadeel van Club Brugge. "Voor de arbitrage is het een goede zaak dat Club Brugge Anderlecht alsnog wist te kloppen, anders was de polemiek veel groter geweest. Want als Club hier nog eens twee punten had verloren door een nieuwe arbitrale dwaling, begonnen ze zich daar serieus vragen te stellen over wat er allemaal speelt", aldus Gumienny.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een nieuwe wedstrijd van Club Brugge, een nieuw VAR-moment. Was dit buitenspel? 🤔 #cluand #clubbrugge #anderlecht #rsca

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on