Antwerp worstelt zich voorbij Standard en zet Club Brugge onder druk

26-04-2019 22:37
35

Antwerp heeft een bijzonder goede zaak gedaan in de strijd om de derde (en tweede) plek. In eigen huis won het een bitsige strijd tegen Standard. Het werd 2-1.

Preud'homme koos tegen Standard verrassend niet voor Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela, die op vertrekken staat. Die ingreep leek niet meteen vruchten af te werpen. Tegen Antwerp hadden de Rouches het bijzonder moeilijk.

Al moest ook Antwerp lang wachten op de eerste kansen. Na een half uur voetballen kwam de wedstrijd toch wat los, met de thuisploeg die voor het meeste gevaar zorgde. Dat werd uiteindelijk ook beloond met een strafschop. Dieumerc Mbokani twijfelde niet vanop de stip: 1-0.

Standard leek van slag en kwam er amper nog aan te pas. Vanuit het niets viel er toch nog een doelpunt voor de Rouches. Enkele seconden voor het rustsignaal verschalkte Zinho Vanheusden Sinan Bolat.

Standard kreeg goede moed na het nieuwe doelpunt en begon ook het best aan de tweede helft. Dat zorgde ook voor een strafschop na een duidelijke fout van Dino Arslanagic, al moest de VAR eerst ingrijpen. Bolat ontpopte zich echter alweer tot de held van Antwerp door de strafschop te pakken.

Het Antwerp-publiek was plots helemaal wakker, net zoals The Great Old. Didier Lamkel Zé deed het feestje helemaal losbarsten door de 2-1 te scoren. Het werd bijzonder bitsig, zowel op als naast het veld. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat de wedstrijd zo'n tien minuten werd gestopt omwille van gegooide projectielen door de Antwerp-fans.

Beide ploegen, volledig uitgerust, begonnen hevig aan de 'derde helft'. Er kwam ook gevaar aan beide kanten, maar een doelpunt viel er niet meer. The Great Old hield het op een 2-1 en mocht de overwinning vieren.

Door de winst komst Antwerp net onder Club Brugge te staan. Het telt een half puntje minder dan Club Brugge, dat zondag nog in actie komt tegen RSC Anderlecht.