Gent heeft belangrijkere doelen dan Genk: We gaan geen onnodige risico's nemen

Gent heeft belangrijkere doelen dan Genk: "We gaan geen onnodige risico's nemen"

26-04-2019 18:07
9

Bij KAA Gent bereikt de spanning stilaan het kookpunt. Volgende woensdag staat namelijk de bekerfinale tegen KV Mechelen op het programma. Dit weekend moet Gent wel eerst nog KRC Genk partij geven in Play-Off 1. Dat doet het met een dubbel gevoel, valt af te leiden uit de persconferentie van Jess Thorup.

"Ik weet dat iedereen al praat over de bekerfinale, maar ik heb de spelers vrijdagochtend op het hart gedrukt dat winnen of ten minste een goeie wedstrijd spelen tegen Genk de beste voorbereiding is die we kunnen krijgen", verzekert Thorup volgens Het Laatste Nieuws. "Ik heb ze gezegd dat ze woensdag nog even moeten vergeten."

"Op dit moment is de match tegen Genk de belangrijkste", gaat de Deense trainer verder. "We gaan geen onnodige risico’s nemen, maar we zullen spelen zoals we dat altijd doen. In onze manier van spelen is het faliekant als één speler maar voor 95% gefocust is. We staan zaterdagavond tegenover het beste team van het moment in België."

Stap vooruit zetten
Die uitspraak onderbouwt Thorup ook. "Toen de Play-Offs begonnen, dachten velen nog dat Brugge aan een inhaalrace zou beginnen en dat zij zelfs dé favoriet waren", herinnert hij zich. "Maar Genk heeft wat mij betreft zowel in de reguliere competitie als in de play-offs laten zien dat zij de favoriet voor de titel zijn. Voor ons is dit een ideale gelegenheid om niet alleen de bekerfinale voor te bereiden, maar ook om een volgende stap te zetten als team."