Ex-topref over strafvordering Malinovskyi: “Te zot voor woorden”

Ex-topref over strafvordering Malinovskyi: “Te zot voor woorden”

09-04-2019 14:53
16

Ex-topref Serge Gumienny liet eerder al zijn licht schijnen over de rode kaart van Ruslan Malinovskyi. Gumienny kan niet geloven dat er zeven speeldagen worden gevorderd door de voetbalbond.

“Die strafvordering is buiten alle proporties en tegen alle logica in”, laat Serge Gumienny weten aan Het Laatste Nieuws. “Op tv werd zondag nog gezegd dat hier alleen een straf voor volgt als je nooit gevoetbald hebt. De bondsprocureur had precies nog nooit een voetbalmatch gezien. Deze vordering ligt zelfs hoger dan de sanctie die Witsel destijds kreeg.”

”Ik heb in het verleden vaak gezegd dat de bond strenger moet optreden, maar dit is over de schreef”, vervolgt Gumienny. “Ik hoop voor Genk en Malinovskyi dat de Geschillencommissie hier niet in meegaat. Uitsluiting leek me voldoende, maar omdat het in de slotminuten was, kan je nog opteren voor één speeldag, maar 7...”

“Ik kan begrijpen dat fans gaan denken dat dit is om de ploeg te destabiliseren. Te zot voor woorden. Het wordt hoe dan ook een stressvolle week voor Malinovskyi en allesbehalve een ideale voorbereiding. De voetbalbond maakt soms rare kronkels”, aldus Gumienny.