Zeven speeldagen schorsing voor Malinovskyi? Enkel zevental werd zwaarder gestraft

Zeven speeldagen schorsing voor Malinovskyi? Enkel zevental werd zwaarder gestraft

09-04-2019 11:20 Laatste update: 11:36
10

Ruslan Malinovskyi hangt een megaschorsing van zeven speeldagen boven het hoofd. Als de Geschillencommissie de strafeis van bondsprocureur Kris Wagner overneemt, komt Malinovskyi in de geschiedenisboeken van het Belgische voetbal terecht. Slechts zeven spelers werden zwaarder bestraft, zo zocht Het Laatste Nieuws uit.

Roger Claessen spant met een schorsing van zeven maanden de kroon. Claessen sloeg in 1965 als speler van Standard aan het vechten met een lijnrechter, nadat die een doelpunt niet toekende. Claessen wordt op de discutabele ranglijst gevolgd door niemand minder dan Jean-Marie Pfaff. 'El Sympatico' gaf 38 jaar geleden een vermeende kniestoot aan een lijnrechter. Gevolg: een half jaar schorsing voor de toenmalig keeper van Beveren.

Bij Sergio Conceição (2006) en Gilles De Bilde (1996) liep het ook in de maanden. Conceição spuugde en duw zijn shirt in het gezicht van de ref, terwijl De Bilde tegenstander Krist Porte een gebroken oogkas sloeg. Juan Lozano moest in 1976 tien matchen toekijken, nadat hij Johan Boskamp had nagetrapt. Recenter werd Rodgers Kola (KAA Gent) acht matchen buitenspel gezet voor een drieste charge met twee benen vooruit op Laurens De Bock (Lokeren). Dat was in 2012.

Drie jaar eerder begin Axel Witsel zijn befaamde horrorovertreding op Marcin Wasilewski. De Rode Duivel veroorzaakte een dubbele beenbreuk bij de Poolse verdediger. Witsel werd hiervoor een schorsing van acht matchen opgelegd.