De Condé reageert furieus op voorstel Malinovskyi: “Dit is een shock”

De Condé reageert furieus op voorstel Malinovskyi: “Dit is een shock”

08-04-2019 15:48 Laatste update: 16:27
79

Het Bondsparket van de voetbalbond heeft een schorsing van zeven speeldagen gevorderd voor Ruslan Malinovskyi. KRC Genk reageert furieus.

“Dit is een shock”, wordt Dimitri de Condé geciteerd door Het Nieuwsblad. "Dit is een poging om de hele club te destabiliseren. Ik begrijp hier compleet niks van. Maar goed, we gaan het hier niet bij laten. Wij willen dat gerechtigheid geschiedt en zullen ons dossier uitermate goed voorbereiden. De enig juiste sanctie is volgens ons de vrijspraak. Hopelijk putten ook de spelers en de technische staf hier extra energie uit en zullen zij tonen dat wij niet over ons heen laten lopen.”

“Ik had niet verwacht dat Malinovskyi zich in Brussel zou moeten gaan verantwoorden", vervolgt De Condé. "Maar goed, samen met onze advocaten gaan we dit dossier grondig voorbereiden. Vrijdag zullen wij een vurig pleidooi houden.” Ook de reacties op sociale media waren niet mals. De supporters van KRC Genk waren ontzet na het voorstel van de voetbalbond. Malinovskyi kreeg in de slotminuten tegen KAA Gent een rode kaart nadat hij met zijn schoen, al dan niet opzettelijk, het gezicht van Birger Verstraete raakte.

Lees ook: 'Malinovskyi kan rest van Play-Off 1 missen na voorstel Bondsparket'