Zulj onthult waarom hij voor Anderlecht koos: Wat ik daar gezien heb...

Zulj onthult waarom hij voor Anderlecht koos: "Wat ik daar gezien heb..."

26-02-2019 10:45 Laatste update: 10:46
24

Anderlecht heeft afgelopen winter met Peter Zulj een nieuwe spelmaker gehaald. De Oostenrijker kon nochtans ook naar de Serie A, maar na zijn bezoekje aan Empoli wist hij genoeg.

"Ik ben twee dagen ter plaatse geweest in Empoli en wat ik daar gezien heb... Het stadion zag er afgetakeld uit en het trainingscentrum was ondanks een lichte opknapbeurt toe aan een totale vernieuwing. De tijd is er wat blijven stilstaan. Typisch Italië", aldus Zulj in Sport/Voetbalmagazine.

"Ik kreeg van het bestuur enkele dagen bedenktijd en op de weg van Wells naar Graz, waar ik op training werd verwacht, werd ik opgebeld door mijn makelaar. Hij wilde weten wanneer ik in Graz zou aankomen, want Anderlecht was geïnteresseerd. De dag erop heb ik Anderlecht bezocht en qua feeling zat het goed. Mijn eerste indruk was beter dan bij Empoli."

Zulj heeft zeker nog geen spijt van zijn keuze. "Als je alles in zijn globaliteit neemt, dan was Anderlecht de meest evidente optie. De reputatie van de club, het stadion en de trainingsfaciliteiten, dát gaf de doorslag. En ik acht de kans groter dat ik via Anderlecht een volgend stadium in mijn carrière kan bereiken", blikt hij al vooruit.