'Genk stelt binnenkort Japanner Ito voor, ook vertrek van Zhegrova raakt rond'

'Genk stelt binnenkort Japanner Ito voor, ook vertrek van Zhegrova raakt rond'

01-02-2019 07:45 Laatste update: 07:13
3

KRC Genk wil nog net voor het einde van de transferperiode toeslaan op de transfermarkt. Het wil al anticiperen op een vertrek van Edon Zhegrova en denkt aan een Japanse international.

Genk vreest dat het binnenkort afscheid moet nemen van Zhegrova en hoopt zich nog te kunnen versterken. Het denkt daarvoor volgens Het Belang van Limburg aan Junya Ito. De flankaanvaller komt momenteel uit voor Kashiwa Reysol. Genk hoopt hem te kunnen huren met aankoopoptie.

Die deal wil het binnen de komende uren nog afronden. Genk vreest namelijk nog steeds voor een vertrek van Zhegrova. De negentienjarige flankaanvaller onderhandelt momenteel met het Zwitserse FC Basel. In Zwitserland sluit de transfermarkt pas over twee weken. Bij Genk wil men dus nog voor het sluiten van de transferperiode al een mogelijke vervanger in huis hebben.

Ito is een Japanse international en komt momenteel uit voor Kashiwa Reysol, dat net degradeerde naar de Japanse tweede klasse. Ondanks die degradatie was Ito wel een uitblinker. Hij was goed voor negen doelpunten en zeventien assists in 41 wedstrijden.

Update 01/02, 07.45: Zowel de transfer van Zhegrova als die van de Japanner Ita zijn nog niet officieel. Volgens Het Nieuwsblad worden die deals binnenkort bekendgemaakt. Bij beiden gaat het om een uitleenbeurt mét aankoopoptie.