Update: 'AC Milan wil toegeving doen om Club en Danjuma te overtuigen'

Update: 'AC Milan wil toegeving doen om Club en Danjuma te overtuigen'

20-01-2019 22:40 Laatste update: 22:31
5

Arnaut Danjuma Groeneveld gaat Club Brugge deze winter niet verlaten. Dat stelt Tomas Taecke, clubwatcher van Club Brugge bij het Laatste Nieuws in gesprek met Omroep Brabant. De Oranje-international wordt in verband gebracht met de nodige clubs.

Tottenham Hotspur, Everton en Liverpool zijn geïnteresseerd, terwijl AC Milan ook echt concreet is voor Danjuma. "AC Milan wilde hem inderdaad hebben en ze hebben uiteindelijk ook een bod gedaan", vertelt Taecke. "Maar Club Brugge wil de kern samenhouden. Misschien kan Danjuma in de zomer wel een dergelijke stap maken."

Danjuma maakte in de eerste seizoenshelft veel indruk. Hij scoorde aan de lopende band, viel op in de Champions League en debuteerde met een doelpunt in het Nederlands elftal. Taecke: "Daardoor groeit de interesse van clubs natuurlijk wel, maar in België heeft men wel het idee dat Club Brugge hem ook wel kan verkopen, omdat je niet weet hoe hij terugkomt van zijn blessure. Misschien was het wel toeval dat hij zoveel scoorde in zijn eerste maanden."

Na zijn debuut in Oranje kwam Danjuma geblesseerd terug bij zijn club. De verwachting is dat de 21-jarige aanvaller, die een half jaar geleden overkwam van NEC, op korte termijn weer in actie kan komen voor Club Brugge.

Update 11u30: Volgens de Italiaanse journalist Nicolo Schira zijn er contacten geweest tussen technisch directeur Leonardo (AC Milan) en Club Brugge om te spreken over een transfer. Schira schrijft voor de krant La Gazzetta Dello Sport.

Update 22u40: Volgens Mediaset staat AC Milan een stap dichter bij een transfer van Danjuma. Club Brugge zou ongeveer tien miljoen euro ontvangen, maar over de belalingsmodaliteiten moet wel nog worden onderhandeld. De Nederlandse flankspeler zou volgens de Italiaanse bron wel nog tot het einde van dit seizoen bij Club Brugge blijven spelen.