Genk en Kortrijk hebben goede smaak: Hij doet me denken aan Vidic

Genk en Kortrijk hebben goede smaak: "Hij doet me denken aan Vidic"

10-12-2018 16:13 Laatste update: 16:26

KRC Genk heeft de reputatie over een uitstekende scouting te beschikken en wil die naam eer blijven aandoen. De koploper uit de Jupiler Pro League zou interesse tonen in Nihad Mujakic. Er is echter concurrentie uit eigen land, want ook KV Kortrijk wil toeslaan.

Mujakic is een twintigjarige Bosnische verdediger die momenteel uitkomt voor FC Sarajevo, een topclub uit zijn thuisland. Daar maakt de jongeling indruk als mandekker. Volgens Sport Avaz heeft dat niet enkel de interesse van Genk en Kortrijk opgewekt, maar ook van het Zwitserse Basel FC.

Voormalig Rode Duivel Goran Vidovic kent Mujakic goed. "Hij heeft alles om een topverdediger te worden. Hij doet me wat denken aan Nemanja Vidic", verwijst hij naar de Servische verdediger die onder meer bij Manchester United en Internazionale actief was. "Hij moet nog progressie boeken, maar heeft erg veel talent, voldoende om nu al belangrijk te zijn in de Belgische competitie."

Genk zit momenteel niet al te dik bezaaid in de centrale verdedigers. Zowel Jhon Lucumi als Vladimir Screpciu zijn namelijk lange tijd out met een blessure. Wat vers bloed zou dus geen kwaad kunnen.