Einde carrière voor Delferière en Vertenten? Ex-scheidsrechter vreest voor duo

Einde carrière voor Delferière en Vertenten? Ex-scheidsrechter vreest voor duo

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 13:22do 11-10-2018 om 13:22

Is er matchfixing gebeurd in de Jupiler Pro League. Sébastien Delferière en Bart Vertenten werd alvast opgepakt en verhoord door de politie. Serge Gumienny reageert ook na het gebeuren.

"Ik ben enorm verrast dat dit naar boven gekomen is", zegt hij bij VRT Nieuws. "Dit is een bom in het Belgisch voetbal die ik niet heb zien liggen. Het is heel erg voor de Belgische arbitrage, als dit gebeurd is natuurlijk. We moeten het onderzoek nu afwachten", aldus Gumienny.

Toch wil hij beide heren zeker nog niet vrijspreken. "Het feit dat ze voorgeleid zijn bij de onderzoeksrechter duidt aan dat er iets mis is", aldus Gumienny.

Werd Gumienny dan ook aangesproken door makelaars? "Ik heb er altijd voor gezorgd dat de afstand zo groot mogelijk was. Daarvoor noemde men soms ook hautain en afstandelijk, maar dat vind ik nu ook niet meer erg", zegt hij.

Wat met de verdere carrière van Delferière en Vertenten? "Dit is ongezien in Belgische arbitragewereld. Ik vermoed dat dit een impact zal hebben op hun verdere carrière. Het is heel moeilijk om je naam nu nog te zuiveren", vreest hij voor het duo.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws