'Financiële injectie broodnodig om geen prooi voor buitenlanders te worden'

'Financiële injectie broodnodig om geen prooi voor buitenlanders te worden'

Gepubliceerd: dinsdag 18 september 2018 om 14:14di 18-09-2018 om 14:14

De voorbije jaren kwamen heel wat Belgische clubs in buitenlandse handen. Denken we maar aan Cercle Brugge en KV Kortrijk. Ook Zulte Waregem stond bijna te koop, maar dankzij Tony Beeuwsaert kwam het niet zo ver.

Beeuwsaert is de hoofdaandeelhouder van Zulte Waregem. Hij zorgde voor een financiële injectie bij Essevee. “Het was hoognodig. Om een plaats bij de subtop te behouden moest Zulte Waregem, zoals veel Belgische clubs via een 'sterke man' meer financiële slagkracht krijgen. Zo niet, dan was het wellicht een prooi geworden voor buitenlandse investeerders”, stelt Beeuwsaert in Sport/Voetbalmagazine.

Niemand aan de Gaverbeek nam de handschoen op, maar Beeuwsaert deed het uiteindelijk wel. "Van de toenmalige bestuurders kon of wilde niemand immers met de nodige centen over de brug komen. Ik wel, omdat ik veel potentieel in deze club zag: een trouwe achterban, een vooruitstrevend stadsbestuur dat meehielp aan de stadionvernieuwing, een - voor mij cruciale - langetermijnverbintenis met een topcoach, Francky Dury, én met Eddy Cordier, als algemeen manager... Factoren die we alleen in een beter kader moesten gieten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws