Rode Duivels overtuigen niet, blessure Kompany het dieptepunt tegen Portugal

Rode Duivels overtuigen niet, blessure Kompany het dieptepunt tegen Portugal

02-06-2018 22:35
29

België – Portugal gaat niet de geschiedenisboeken als een duel dat we ons nog lang zullen heugen. Of het moet over de blessure van Vincent Kompany gaan.

Voor de match ging alle aandacht uit naar Jan Vertonghen. De verdediger van Tottenham Hotspur speelde zijn 100e interland. Het publiek en zijn mama zetten Vertonghen in de bloemen.

Martinez koos opnieuw voor 3-4-3-systeem. Zoals verwacht stond Mousa Dembélé in de ploeg. Axel Witsel kreeg immers rust. Bij de Portugezen viel vooral de afwezigheid van Cristiano Ronaldo op.

Sterke Eden
Onder impuls van een sterke Eden Hazard begonnen de Belgen goed aan de match. Veel doelgevaar leverde dat evenwel niet op en na 25 minuten kantelde de partij. Portugal nam het heft in handen en creëerde de gevaarlijkste kansen. Thibaut Courtois ging een paar keer goed plat. Voor de grote afwezige, Radja Nainggolan, was er de nodige steun van het publiek. Il Ninja steunde op zijn beurt de Rode Duivels.  

In de tweede helft ging Martinez dan toch experimenteren. De bondscoach voerde vier wissels door. Nacer Chadli (Yannick Carrasco), Adnan Januzaj (Dries Mertens), Marouane Fellaini (Dembélé) en Christian Benteke (Romelu Lukaku) kwamen in de ploeg. Veel zoden bracht dat niet aan de dijk. De Belgen begonnen weer goed, maar hielden het opnieuw niet al te lang vol.

Noodlot voor Kompany
In de 53e minuut sloeg het noodlot toe. Kompany viel geblesseerd uit. Het is nog onduidelijk of Vince The Prince het WK gaat halen. Dedryck Boyata kwam in zijn plaats.

Even na de blessure van Kompany kreeg Vertonghen de kans om zijn 100e interland te bekronen met een goal, maar Super Jan vond Beto op zijn weg. Ook Thomas Meunier geraakte met een overhoeks schot niet voorbij de Portugeze doelman. Het bleef 0-0 in het Koning Boudewijnstadion.

Lees ookGeblesseerde Kompany gaat over de lippen: 'Matras is aangepast'