Dé zomertransfer in JPL is een feit: Een absolute klasbak voor Belgisch voetbal

Dé zomertransfer in JPL is een feit: "Een absolute klasbak voor Belgisch voetbal"

01-06-2018 09:20
4

Standard Luik maakte donderdag het nieuws bekend dat Mehdi Carcela definitief naar Sclessin wordt gehaald. De Marokkaan was na nieuwjaar de spelmaker van de Rouches. Samen met onder meer Junior Edmilson maakte Standard een metamorfose door.

De komst van Carcela is volgens ex-Rouche Wilfried Van Moer dan ook een uitstekende zet. "Het staat buiten discussie dat dit niet alleen een positieve zaak is voor Standard, maar voor het hele Belgisch voetbal. Hij heeft Standard toch naar een hoger niveau getild", klinkt het in Het Nieuwsblad.

De voormalig Rode Duivel vindt het straf dat Standard hem definitief in huis haalt. "De laatste zes maanden was hij een absolute smaakmaker, ook voor fans van andere clubs. We hebben te weinig klasbakken van zijn niveau in België."

Een goede zaak
Volgens de viervoudig Gouden Schoen kan deze transfer ook deuren openen voor spelers als Edmilson en Luyindama. "Indirect is het blijven van Carcela een goed signaal voor andere spelers, die twijfelen of hun toekomst nog in Luik zal liggen", besluit Van Moer.