'KV Oostende wil af van dure aankoop en calculeert verlies in'

'KV Oostende wil af van dure aankoop en calculeert verlies in'

23-04-2018 18:30
3

KV Oostende maakt een teleurstellend seizoen door. Na een elfde plaats in de competitie kon de kustploeg nog niet één keer winnen in Play-Off 2. De vijf achtereenvolgende remises hebben het gevoel dat er een grote schoonmaak nodig is alleen nog maar versterkt. Zinho Gano zou ook op zoek mogelijk naar een nieuwe club.

Gano kende bij Waasland-Beveren met vier goals in de eerste drie matchen een droomstart van het seizoen. Oostende was overtuigd genoeg en besloot de 24-jarige spits voor liefst 2,5 miljoenen euro over te nemen. Gano moest mede het vertrek van topschutter Landry Dimata opvangen, maar Gano heeft de hoge verwachtingen niet in kunnen lossen.

Na dertig optredens voor de Kustboys staat de teller voor Gano op tien goals. De laatste weken had de aanvaller nog slechts één basisplaats en moet Gano verder tevreden zijn met korte invalbeurten. Hugo Broos, de nieuwe technisch directeur bij KVO, zou de knoop hebben doorgehakt en besloten hebben om Gano ook op de transferlijst te zetten. Hij zou volgens Het Laatste Nieuws te zwaar wegen op het budget. Naar verluidt ligt de vraagprijs rond de twee miljoen euro, dus Oostende maakt sowieso verlies op deze transfer.

Lees meer over KV Oostende: 'Financieel akkoord nabij: Verheyen aan de slag als hoofdcoach in JPL'